כלי קידום אתרים – אהההה….
אישית…אני לא מבין מה הריצה האובססיבית של מקדמי אתרים אחרי כלי בדיקה שכאלו. חלק מהמקדמים הפכו אותם לתנך של הקידום, ולא מבצעים שום צעד בלי לנתח, לחקור, לנבור, לפשפש ולנתח מהיכן יביאו עוד עוצמה עבור האתר שהם מקדמים. אבל אחרים אומרים שישנה רמת אבחון מסויימת ויעילות בכלים אלו.
ניסיתי לרכז כמה הכלים לקידום אתר, בחינת אתר וקישורים, פרסום מאמרים. להגיד שאני משתמש בהם או מבקר בהם תדיר – לא. אבל הבנתי שיש כמה שמעוניינים ברשימה מסודרת. בנוסף אתרים להוספת קישורים ומאמרים, חלקם בתשלום – למרות שאני לא סגור על איכות הקישורים בתשלום מאתרים ייעודיים לכך. לא תמיד אפשר לקבל מספיק מידע על האתר שבוחנים, וחשוב לזכור שקידום אתרים בגוגל – אמור להיות בעיקרו תוכן אמין ומעניין, במקום כל מיני כלים טכניים ומכאניים בחלקם. לחלק מהכלים ישנם הגדרות אבחון משלהם
כלי קידום בתשלום :
https://www.semrush.com/ – ניתוח אתר מבחינת הקישורים והמלצות לביצוע כמה צעדים , חלקם קצת מוזרים בעיניי.
https://neilpatel.com/backlinks/ – בדיקת קישורים לאתר מסויים ניתוח מעמיק של כל קישור – כך לפחות נטען בפרסומים. שיהיה.
https://moz.com/ – מספקים כלים לניתוח אתר/דומיין עם פרמטרים : Backlink analysis , Rank tracking , Site audits , Keyword research
מעקב אחר ביצועים רמת הטראפיק לאתר ומתן המלצות, מה הערך המספרי של רנקור טקסט – מילות הקישור, מדידה והערכת ערך הקישורים לאתר שלך.
כלים לקידום בחינם
https://ahrefs.com/backlink-checker – אחד בסיסי ופשוט לשימוש, לא מראה את כל הקישורים. מציין אם הקישור הור מאונדקס ולמעקב או שהוא מוגדר כ no follow . להצגת כל הקישורים נדרש מנוי בתשלום.
https://developers.google.comspeed/ – כלי של גוגל, לא של חברה פרטית. מודד מהירות טעינת האתר ומספק המלצות לתיקון ושיפור. מומלץ אם האתר “כבד” ועמוס בהרבה מדיה שנטענת לאט. אולי תסיקו ותגיעו למסקנה גם על מהירות השרת שבו מאוחסן האתר.
– מומלץ – google search console
כלי מבית גוגל, אמין יותר ומצריך התחברות לחשבון שלך. הוספת האתר ואימות בעלות על האתר. אמנם מציג עוד כמה מדדים מעניינים של האתר כמו דפים שלא נסרקו, כתובות קנוניקל “לא טובות”, קישורים אל האתר וכמה קישורים, בעיות של גלישה באתר, עימוד או חלק מוסתר ולא מוצג כייאות מבחינת גודל פונט וכדומה. בנוסף סטטיסטיקה מדוייקת של צפיות באתר, מול כמות הקליקים שבוצעו. רואים שיש קורלצייה ביניהם ( התאמה בין צפיות לביקורים) . ועוד כמה דברים בסיסייים כגון כפילות או עונדים וכדומה – אבל הכי חשוב : אמינות שאפר להסתמך עליה. שימו לב הכלי של גוגל לא מראה את כל הקישורים…מעניין מדוע.
מניסיוני קידום אתרים מורכב הרבה יותר ממדדים שחברות מסויימות קבעו. מוזר כיצד מקדמים תרים ומחפשים אחרי כל מיני מגדירי ערכים מספריים של אתרים – אלו לא כלים של גוגל או מטעמו. הכי מוזר זה הצורה העיוורת בה מקדמים, מתייחסים לאותם מספרים וספרות כציון לאתר. אני בטוח שגוגל ייקדם את האתר שלך גם בעצמו אם הוא מעניין, בנושא ממוקד שגורם למבקרים להמשיך לקרוא. ויותר מכך גורם לאתרים אחרים ברשת להמליץ עליך כתוכן מעניין ומשלים.