קידום עורכי דין
עורכי דין, בעיקר משרדי עורכי דין גדולים וקטנים מוצאים עצמם לא אחת מתחבטים בדילמות של קידום ופרסום, כאשר ניצב מולם הנחיות כללי האתיקה החלים עליהם מעצם עיסוקם. האפשרות של קידום אתר במנועי חיפוש במיוחד של עורכי דין – הינו פתרון אופטימלי.
קידום אתר עורכי דין במילים מבוקשות ולא מילות חיפוש ערטילאיות, שאין בהן תועלת. או לפחות אפשר לאמר – אינן מילות מפתח מבוקשות. אם הנך עורך/כת דין או מייצג משרד עורכי דין – אתם אמורים לשאוף לקידום בביטויים מבוקשים. דוגמה :
קידום אתר עורכי דין בתקציב קייים – עורכי דין + תחום ההתמחות.
אם המדובר על משרד בעל מוניטין, עם כמה עורכי דין המתפרש על בסיס צר ויחיד אחד. אם הנכם ממוקדים בתחום עיסוק ושירות עיקרי ספציפי מוביל – זו ההמלצה עבורכם. (עורכי דין מקרקעין, עורכי דין גירושין, עורכי דין ליקויי בניה, עורכי דין פלילים וכדומה.)
אפשרות לקידום אתר עורכי דין בתקציב קטן יותר. – עורכי דין + תחום עיסוק + עיר
אם התקציב שלכם אינו מגיע לכדי כמה אלפי שח בחודש, התמקדו יותר באיזור הגיאוגרפי, כמו עיר. נניח : עורכי דין מקרקעין בחיפה, או עורכי דין גירושין בתל אביב וכדומה. הדוגמה ברורה.
קידום אתר עורכי דין תקציב סביר. – עורכי דין + עיר .
אפשרות נוספת לתקציב סביר עבור קידום משרד עורכי דין הוא איזור או עיר ללא ההתמחות. מומלץ למשרד אתר ישנם כמה תחומים ולא מעט עורכי דין. מחפש מידע כבר יבחר את נושא השירות שהוא זקוק לו. זו האפשרות דוגמה : עורכי דין בחיפה, עורכי דין ברמת גן, משרד עורכי דין בנתניה…
קידום מילות חיפוש מיותרות
כל שאר ההצעות לקידום ביטויים שרק אתם מכירים, ושאר הציבור לא ממש יחשוב עליהם – מיותרים לקידום. בדרך כלל מקדמים בינוניים יציעו לכם מילות חיפוש שלא יביאו אליכם מבקרים. מטי מעט מהלקוחות הפוטנציאליים שלכם יעלו אותם במחשבתם. נניח : “הסדרי ראיה לילד מעל גיל 14” – זה מצחיק ומגוחך שמקדם מציע לך מילות חיפוש אלו. כניראה שהוא לא ממש מקצוען שיצליח לקדם במילים קשות, תחרותיות יותר. מילות חיפוש מיותרות הן תולדה של מקדמי אתרים שלא ממש מנוסים, ושלא הצליחו להגיע למיקומים טובים. אז מביטויי ראשוני ייקר…מתדרדרים לארוך יותר ויותר עד כדי ייתור. המקדם לא אשם,ישנו קושי בלקדם בתחום תחרותי זה.
קושי קידום אתר עורכי דין
מניסיוני עם אתרי עורכי דין, ולאחר שבדקנו סטטיסטיקות, וערכנו השוואות. קידום אתר עורכי דין במילות מפתח זנב ארוך, מאוד, ומאוד הם לא מצדיקות את ההשקעה. מומלץ להתמקד ב – 3 הדוגמאות למעלה שרשמתי. ישנו קושי לא מבוטל בקידום אתרי עורכי דין מכמה סיבות למטה :
- הערך הכלכלי שמייצרת פניה לעורך דין – הוא רב.
- תחרות עצומה על מילות החיפוש – ישנם מעל 80 אלף עורכי דין בישראל ! תחרות עצומה של משרדים גדולים וקטנים על כל מחפש בגוגל ( שהוא לקוח פוטנציאלי).
- הביקוש הוא גם רב. כל אזרח נזקק לשירות של עורך דין במהלך החיים. לרוב בנושאים לא זהים – לכן יבצע חיפוש בתחומי עיסוק ושירות שונים.
- משרדי עורכי דין כפופים לאתיקה מקצועית גם בתחום הפרסום. חלים עליהם הגבלים מסויימים מבחינת פרסום – והפתרון עבורם זה קידום אתר. – דבר שמגביר עוד יותר את התחרות.
- מוניטין – שיקול נוסף שנתקלתי בו לא אחת במשך 17 שנים. משרדי עורכי דין הם תחרותיים. וגם מבינים שאם המתחרה שלהם מופיע “בריש גלי” בכל פעם בגוגל בתחומי העיסוק והם לא, הדבר מציק מעט. ובצדק. ההופעה והחשיפה בגוגל משמעותה – הם קיימים והדבר מוסיף להם גם מיתוג. משרד שמופיע בתדירות גבוהה – ייזכר בעתיד על כל לשון. – גם זה מוסיף לתחרות יותר מוגברת. באופן אישיאני ממליץ למקדמים בינוניים ומטה להתרחק מפרוייקט של קידום עורכי דין בגוגל. סיכויי ההצלחה שלכם נמוכים. והלקוח הלא מרוצה הוא עורך דין.
קידום אתרי עורכי דין במילות מפתח ממוקדות :
צוהר אחד נוסף של הקידום הוא ללא צמד המילים :”עורכי דין” (ההתייחסות לזכר ונקבה כאחד בכל האתר ). מתוכנות סטטיסטיקה, גם מכלי הקידום של גוגל למדתי גם כמה תובנות על קידום ביטויים ספציפיים לתחום זה. לדוגמה :
- משמורת ילדים
- צו עיכוב יציאה מהארץ
- שחרור ממעצר
- תיק פלילי
- ביטול רישיון נהיגה
- וכדומה…
ראשית אלו ביטויי מפתח בו בזמן – JUST IN TIME . מקלידים אותם לקוחות שמחפשים פיתרון מהיר ועכשיו אם אפשר. ההקלקות על תוצאות החיפוש הן בודדות, עד כדי 2, 3 אתרים שבחר המחפש. הם מעוניינים לקבל פיתרון מהיר, אפילו יגיעו לפגישה אם קיים אילוץ וחלץ של זמן. אין צורך להנעה לנקיטת פעולת התקשרות, המחפש יוצר קשר טלפוני מיידי.
עורכי דין וקידום
הרצון להצלחה מצד צעירים מסיימי תיכון וצבא, או צעירים מכל המגזרים ללמוד בפקולטה נחשבת מקצוע חופשי מבוקש – הוביל להצפה של עורכי דין בישראל. התואר הראשון הוא התנאי לעסוק במקצוע עריכת הדין. בהמשך התהליך נדרש תקופת התמחות במשרד עוקרכי דין. ורק בסוף צריך להצליח לעבור את מבחן ההסמכה של לשכת עורכי הדין. קרה כבר בעבר שבבחינות לשכת עורכי הדין נכשלו כ 66% מהניגשים (2017-2018) . נתון בר משמעות. בישראל יש לא מעט עורכי דין. לפי הלשכה : מעל 80 אלף עורכי דין מוסמכים ! (נכון לשנת 2016). אמנם לא כולם עוסקים ספציפית במקצוע. חלקם עשו הסבה ואחרים הינם נושאי משרות בכירות באירגונים גדולים במשק. חלקם עובדים במשרדים וותיקים ואחרים הקימו משרד משלהם. לרובם ככולם יש היום אתר באינטרנט, ולפחות איזכור מסויים בכמה אינדקסים. אבל זה לא מספיק בכדי לייצר חוג לקוחות. הצורך לבלוט עם האתר ובו מפורטים כל המידע על השירות והיידע והניסיון – מוביל רבים מהם אל חברות קידום אתרים. מוצלחים וחלקם לא. לפי דעתי וניסיוני עם אתרים משפטיים. הקידום יחד עם הקישורים והתוכן הפנימי באתר והחיצוני אמור להעשות בצעדים מדודים. מדודים היות שכל פעולה צריך לעצור ולבדוק את ההשפעה שלה, ועל מה. הפגזת קישורים ותוכן באשר הוא – דווקא עלולה לגרום לכל התהליך להעצר. עודף קידום עם קישורים מאתרים אחרים בפרק זמן קצר, לפני שהרובוט סרק לפחות פעם אחת – תגרום נזק. קישורים בתשלום מאתרים לא קשורים לעיניין שכל מהותם ועצם קיומם זה מכירת קישורים – נזק מצטבר. קניית קישורים מאתרים עם ערכים גבוהים של DR, SR, DT, (גם אם המוכר נשבע בסתא שלו שאלו קישורים שיקפיצו אותך) – ייגרמו נזק. גוגל למד מזמן לזהות את האתרים שזה כל מטרתם. קישוריםבאתר שניראה תמים ולא בדקת אותו לעומקו – גם לא ייתרום במקרה הטוב.