קידום בגוגל SEO
קידום אתרים SEO אורגני ׁ( Search Engine Optimization ׂ). מכלול פעולות והתאמות קוד, תוכן מילולי ומדיה באתר, וברשת האינטרנט לצורך השגת מיקום מועדף בתוצאות החיפוש האורגני של גוגל. ישנה חשיבות גבוהה לאמינות מילות החיפוש המתארות באופן מדוייק את נושא החיפוש של המשתמש במנוע החיפוש. אי התאמה או בין המילים לתוכן האתר – לא יביא למיקום בולט בתוצאות.
כדי להצליח בקידום אתר, גם אם הוא וותיק צריך לבצע כמה פעולות יחדיו, ובלבד שתשמרו על אמינות. ניסיון לתחמן את גוגל – יוביל בסופו של דבר לפגיעה במיקומי האתר.
מחקר מילות מפתח
למחקר מילות מפתח ישנה חשיבות גבוהה. שהרי הם מאפייני התנועה לאתר שלך. צריך לבדוק ולמצוא את המילים האופטימליות שיבואי את מירב המבקרים לאתר. צריך גם להיות ריאליים ולבחור מילות מפתח מתאימות וברות הצלחה. ניסיון לקפוץ מעל לפופיק עם מילות מפתח בילתי מושגות – יובילו לאכזבה מרה. כבר שמעתי לא מעט על מקדמים שהבטיחו מילות מפתח מאוד מאוד חזקות – אבל ברור שהם לא הצליחו. ועל הדרך גם גרמו לנזק לא קטן ל “איפיון” האתר בעיני גוגל.
בדיקה מעמיקה של האתר
הבדיקה של האתר כולו. קוד, תיכנות עצמים, תוכן כללי , מלל (עודף, משוכפל,מוגזם, מועתק…). קישורים יוצאים, פונטים וטקסט, חלוקת פיסקאות, תמונות, תאור מדיה, ניווט בין דפים ונושאים, היררכייה , קטגוריות , חלוקה לנושאים, חווית משתמש ומיצוב נכון של אלמנטים בכל דף – גוגל נוטים לשים דגש על כך בתקופה האחרונה, הכוונה לפעולת רכישה או קשר, נגישות מיטבית, נראות בסמארטפון (רספונסיביות), טעינת מהירה של האתר….לא חסר.
הסקת מסקנות, הכנת תכנית ופעילות קידום אתר
תוך כדי הבדיקות, כבר אפשר להבחין באילו פעולות יש לנקוט, מה לתקן ומה להוסיף באתר. הכנת תכנית פעולה לפי תאריכי ייעד, בחינת התקדמות והמשכיות בהתאם. צעד אחרי צעד. לעיתים כמה פעולת יחד באותו צעד. קידום אתרים זה פעילות נדרשת כדי להביא יותר מבקרים ממוקדים את האתר שלכם ממנוע החיפוש. אמור להתבצע בסבלנות, לא בהפגזה של קישורים עם מאמרים ברשת.
-תוכן : לתוכן האתר ישנה משמעות גבוה אם רוצים להצליח בקידום האורגני. גם תוכן מילוי, גם תמונות בליווי תאור ושם התמונה, גם בסרטונים שנמצאים באתר ואפילו באיזכורים וקישורים אל מקורות תוכן מקבילים אחרים. אם האתר שלך מקשר לאתר עם תוכן שאינו חופף, משלים, או דומה…סביר להניח שזהו קישור שלא מועיל לא לאתר שקיבל את הקישור. ואני בספק אם יועיל – ואפילו יפגום מעט – באתר שלך שהוא מוציא הקישור.
-קידוד והתאמה של האתר : רבים מהמקדמים אינם מבינים בתכנות ובניית אתר. אולי לרבים ישנו את הידע לבניית אתר עם מערכת ניהול ( וורדפרס, WIX , גומלה…) אבל בפועל לתכנת יש נו ייתרון בקידוד מעמיק. לעיתים לחוסר ידע זה ישנה תלות בהצלחת הקידום.
-שיפור חווית משתמש : גוגל הכריזו וכבר נוטים לאחרונה לשים דגש לגבי חווית משתמש ונוחות מירבית של אתר. את התוצאות שאני מעריך יקרו נראה בד בבד עם הזמן בשנתיים הקרובות.
-קישורים לאתר : רבים מהמקדמים כבר מההתחלה נוטים להפגיז את האתר המקודם בקישורים. מכל דיכפין ומאתרים שייעודם זה חלוקת קישורים, לעיתים בתשלום. לימדו אותם שישנם ערכים כמו UR, PR, DLR, ועוד…למיטב ידיעתי ערכים אלו לא ממש נקבעו על ידי גוגל.
DA הינו מדד שמציג ניקוד מ 1 עד 100. לא קובע עיקרי של מיקום האתר בתוצאות גוגל. נמאס לי להתווכח ולהוכיח פעם אחרי פעם שאתר עם מדד 1.7 נמצא בגוגל בשורה ראשונה כבר כמה שנים במילים מאוד מבוקשות. לא זנב ארוך. בפעם הבאה אני רק מתערב על סכום כספי של כמה אלפים. אין לי זמן לבוגרי קורס קידום, זבי חוטם שרוצים להתווכח.
DR מדד של חברה פרטית. כל דיכפין יכול “לייצר מדד” ולקבוע איזה פרמטרים נלקחים בחשבון. לא מזלזל בחבר Ahrefs אבל האם שאלתם את גוגל מה החשיבות שלו ? והאם הוא מקובל או בכלל נלקח בחשבון על ידי האלגוריתם של מנוע החיפוש ?