אחת ל 18 שנים בממוצע מחליפים את הריצוף בבית. תמיד הדבר מצריך עבודת פירוק של הרצפה הישנה. לא משנה אם זו רצפה עם אריחים קטנים ופשוטים שקיבלתם עם הדירה. או שזו רצפה עם פרקט או אריחי קרמיקה. הרצף בדרך כלל מפרק ומפנה את המרצפות ומכין את התשתית לריצוף.
אם מדובר על ריצוף עם פורצלן או קרמיקה, תחילה הוא מנקה ומפלס את הרצפה. בודק שאין מהמורות או בליטות חורגות. מודד, ומציב את פלס המים – לרוב זה צינור מים שקוף בעזרתו הוא מוודא שאין חריגה. חשוב לרצף כל אריח פורצלן או קרמיקה ישיר ובזויית אפס כלפי האופק. אמנם ישנם חריגים ויוצאים מהכלל. אם אתם מרצפים בגינה קרוב לוודאי שתדרשו מהשיפוצניק להטות את הרצפה מעט באלכסון כלפי חוץ. כלומר שהרצפה תהיה בזווית קלה של ירידה מקיר הבית כלפי חוץ. כך שאם יירד גשם, המים ישטפו ויזלו כלפי חוץ היבת רחוק מהקיר. כך תמנעו רטיבות ופטריות שחורות על הקיר חיצוני.
ריצוף בבית בעת שיפוץ מצריך גם מעט הבנה בעיצוב, או לפחות חוש אסתטי שיש לכל אדם כמעט. רצויישגוון המרצפות או הפרקטים יהיה מתאים לצבע הקירות והאווירה בתוך חלל הבית. קחו בחשבון שלקראת הסיום, מתקינים פאנלים לאורך כל הקיר בו הריצוף נמצא. מיועד בעיקר נגד רטיבות. לא יופי ולא חן ולא דבר אחר – רק נגד הרטיבות שלצערנו אוחזת לעיתים בקירות הבית. להיפטר ממנה זה כבר עסק אחר.
יש אנשים שבעת השיפוץ מחליטים לפתוח חלון בחדר או בסלון. לפעמים רק חלון אור קטן וקלאסי. יש אחרים אשר מחליטים לחתוך את הרצפה ולחדור דרכה אל המרתף שמתחת. לאחר ביצוע החיתוך, מתקינים מדרגות מתקפלות או בונים מדרגות בטון יציבות. פתח כזה ברצפה לרוב מנסרים בצמוד לקיר. כך שיש אליו גישה נוחה והוא לא באמצע חלל המבנה. ישנם לא מעט חברות ניסור בטון אשר יכולים לתת פתרון של חיתוך רצפת בטון עם ציוד מיוחד. הציוד לרוב זה מסור בטון עגול בקטרים גדולים ממה שמכירים. לא כמו מסור עץ עגול ידני. הניסור אינו מרעיש ומלכלך כמו חציבה ושבירה של הרצפה. הוא מדוייק יותר וניתן תוך שעתיים לבצע אותו.