לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה : מדד מחירי דירות מבטא את השינוי במחירי הדירות, ומקובל למדוד אותו באמצעות סדרה עיתית רצופה של השינויים ה”נקיים” במחירי דירות (חדשות ויד שנייה) לאורך זמן. בישראל מיחרי הדיור נמצאים בעליה מתמדת, אפילו לא הייתה האטה מאז המחאה החברתית שהחלה כמחאת יוקר הדיור. בישראל אדם זקוק לפי 2 משכורות בכדי לרכוש בית למגורים. בית סטנדרטי, לא דירת נופש. משמע לישראלים יש פחות הכנסה פנוייה מאשר לתושבי מדינות ה OLCD.
השינוי במחירי הדירות – מדדי מחירי הדיור עלו ב 0.7% בממוצע בשנה האחרונה. נתונים נוספים לגבי ערים מרכזיות בישראל : בחודשים אפריל2021 –מאי 2021, לעומת מרץ 2021 –אפריל 2021, נמצאו שינויי המחירים הבאים: ירושלים (0.1%), צפון (1.4%), חיפה (1.2%), מרכז (0.0%), תל אביב (1.3%) ודרום (0.9%).
עליית מחירי הדיור בשנה האחרונה : העידכון הוא שמהשוואת העסקאות שבוצעו בתקופה הנוכחית לעומת התקופה המקבילה אשתקד, אפריל20 21–מאי 2021 ,לעומת אפריל 2020–מאי2 020 ,נרשמו עליות מחירים בכל המחוזות:צפון (8.8% ,)מרכז(7.3 % ,)תל–אביב(6.9 %), ירושלים (6.8%), חיפה (6.1%) ודרום (6.0%.
מחירי דירות והשקעות נדל”ן : כך כאשר מדד המחירים של הדיור משפיע על כל המשק וגם על בתי אב, רבים מעדיפים להשקיע את כספם הפנויי בדירות ומשרדים. אפילו בקרקעות המיועדות לבניה בעתיד. אם הריבית במשק הישראלי לא מתקרבת לאחוזים בהם עלו מחירי הדירות – מדוע שבתי השקעות גדולים וכלל הציבור ישקיעו בתוכניות בנקאיות. העדיפות היא רווח מענף יציב, שאינו הרפתקני אלא סולידי מאוד עד כדי ביטחון כלכלי לטווח הארוך. לכן ישנה פריחה בענף השקעות נדלן בישראל והמגמה רק תופסת תאוצה. לא רק בארץ, גם בחול המשקיעים מחפשים אופציות נדלניות שייניבו תשואה טובה – יחסית לריבית הבנקאית. ואם ישנו ביטחון כלכלי באותה מדינה על אחת כמה וכמה.